Virgil Ramba, înlocuit cu Bogdan Becheanu la conducerea RADET

Virgil Ramba a fost înlocuit de la conducerea Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) cu consilierul PNG Bogdan Becheanu, care va ocupa postul până la organizarea concursului, decizia fiind luată, joi, în Consiliul de Administraţie al regiei.

340 afișări
Imaginea articolului Virgil Ramba, înlocuit cu Bogdan Becheanu la conducerea RADET

Virgil Ramba, înlocuit cu Bogdan Becheanu la conducerea RADET (Imagine: Mediafax Foto)

La şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în Consiliul de Administraţiei al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti au fost desemnaţi Mihai Bogdan Becheanu (PNG), Stelică Constantin, Laura Maria Albani, Dragoş Zahia Zlotea, Lucica Oancea, Silviu Văduva (PDL), Ioan Pârvan (PSD) şi Cătălin Deaconescu (PNL).

Preşedintele de şedinţă al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, consilierul PDL Călin Murg, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că Bogdan Becheanu a fost ales preşedinte al Consiliului de Administraţie al RADET, acesta preluând şi atribuţiile directorului general al regiei până la organizarea concursului de ocupare a postului.

Viceprimarul general al Capitalei Mircea Raicu a declarat că una din condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un director al unei regii autonome este, potrivit legislaţiei, aceea de a fi membru al Consiliului de Administraţie.

"În urma alegerii consiliilor de administraţie, Virgil Ramba nu mai era membru, acesta fiind unul dintre motivele schimbării sale", a explicat Raicu.

Cătălin Deaconescu, membru în Consiliul de Administraţie (CA) al RADET, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că Bogdan Becheanu a fost numit preşedinte al CA şi director interimar al regiei fără o consultare şi o analiză prealabilă a activităţii desfăşurate de Virgil Ramba.

"Majoritatea PDL, PNG a executat o comandă politică în momentul în care l-a impus pe Bogdan Becheanu fără o analiză şi un control prealabil al activităţii desfăşurate de fostul director Virgil Ramba", a spus Cătălin Deaconescu.

Totodată, Deaconescu a arătat că Virgil Ramba va ocupa un post de conducere, care va fi remunerat la salariul maxim, potrivit contractului de mandat încheiat anul trecut, pe o perioadă de patru ani, cu autorităţile municipale.

Bogdan Becheanu are 34 de ani, este căsătorit şi este absolvent al Universităţii Petrol şi Gaze din Ploieşti şi al Facultăţii de Turism a Universităţii Româno-Americane.

În 2004, Becheanu a fost prim-vicepreşedinte al filialei PUNR Prahova, iar din 2006 a devenit membru al PNG-CD, fiind ales prim-vicepreşedinte al filialei Giurgiu. Din 2008, Becheanu este prim-vicepreşedinte al PNG-CD filiala Bucureşti.

Bogdan Becheanu este din 2008 consilier în CGMB. Acesta are la dispoziţie 15 zile pentru a-şi da demisia din Consiliul General.

RADET se află în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti şi furnizează căldură şi apă caldă în peste 600.000 de apartamente din Capitală, având contracte cu peste 8.000 de asociaţii de locatari. Regia administrează aproape 525 de kilometri de reţele primare de alimentare cu căldură şi peste 875 de kilometri de reţele secundare şi operează peste 2.200 de puncte termice şi 48 de centrale termice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici