VISCOLUL face ravagii în ţară: Zeci de mii de oameni din Timiş, Buzău şi Caraş-Severin, fără energie electrică

Peste 10.000 de persoane din 30 de localităţi din judeţul Timiş au rămas fără energie electrică, sâmbătă seara, din cauza greutăţii zăpezii care a distrus 19 linii de medie tensiune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

5782 afișări
Imaginea articolului VISCOLUL face ravagii în ţară: Zeci de mii de oameni din Timiş, Buzău şi Caraş-Severin, fără energie electrică

VISCOLUL face ravagii în ţară: Zeci de mii de oameni din Timiş şi Buzău, fără energie electrică

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Timiş, sâmbătă seara, peste 10.000 de persoane din 30 de localităţi sunt afectate de întreruperile de energie electrică, pentru că din cauza greutăţii zăpezii au fost distruse 19 linii de medie tensiune.

“Împreună cu celelalte autorităţi am decis mobilizarea forţelor de la ISU Banat pentru o atentă monitorizare a situaţiei de la nivelul judeţului. Din fericire, circulaţia rutieră atât pe drumurile naţionale cât şi pe cele judeţene nu este blocată sau închisă, dar sunt condiţii de iarnă, de aceea este imperios necesar să nu vă aventuraţi şi să circulaţi cu prudenţă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.

Conform reprezentanţilor CJ Timiş, drumarii sunt mobilizaţi să intervină în continuare pentru ca duminică dimineaţă toate drumurile judeţene să fie practicabile.

“Transmit un mesaj firmelor de deszăpezire: nu voi ezita să reziliez contracte acolo unde constat că implicarea lasă de dorit”, a mai precizat Călin Dobra.

De asemenea, şi în judeţul Caraş-Severin, din cauza ninsorilor, 13 localităţi au rămas fără energie electrică.

Aproape 19.000 de familii din Buzău, fără curent electric din cauza viscolului

Aproape 19.00 de familii din 18 comune din Buzău au rămas fără curent electric, sâmbătă seara,după ce liniile de înaltă tensiune au fost afectate din cauza viscolului puternic, echipele operatorului de energie electrică fiind în teren pentru remedierea problemelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Prefecturii Buzău, la ora transmiterii acestei ştiri, sunt nealimentaţi cu energie electrică aproape 19.000 de abonaţi din 18 comune din judeţ, fiind afectate mai multe linii de înaltă tensiune. 271 de posturi de transformare sunt nealimentate, iar în teren acţionează 15 echipe ale operatorului de energie electrică.

De asemenea, pe drumurile din judeţ acţionează 46 de utilaje care au împrăştiat 500 tone de sare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici