Visul ardelenilor, amânat: licitaţia pentru construcţia metroului din Cluj a fost contestată

Licitaţia pentru construcţia metroului din Cluj a fost contestată, a anunţat luni Primăria Cluj-Napoca.

985 afișări
Imaginea articolului Visul ardelenilor, amânat: licitaţia pentru construcţia metroului din Cluj a fost contestată

Visul ardelenilor, amânat: licitaţia pentru construcţia metroului din Cluj a fost contestată

„În 10 martie a fost contestată Comunicarea privind rezultatul procedurii de către Asocierea S.C. Dogus Insaat VE Ticaret A.S. - S.C. Tekfen Insaat VE Tesisat A.S.”, a anunţat luni Primăria Cluj-Napoca.

Termenul de judecare al CNSC este, conform legii, de 20 de zile de la data primirii dosarului achiziţiei. Acest termen poate fi prelungit cu 10 zile.

„Comisia de evaluare nu cunoaşte valoarea ofertei Asocierii S.C. Dogus Insaat VE Ticaret A.S. - S.C. Tekfen Insaat VE Tesisat A.S. deoarece, conform SEAP, după acordarea calificativului de neconformitate din punct de vedere tehnic, acest ofertant nu a mai intrat in etapa de evaluare financiară, astfel că oferta financiară nu a putut fi vizualizată. Singura ofertă financiară vizualizată şi evaluată de către comisia de evaluare a fost cea care a îndeplinit condiţiile de eligibilitate DUAE şi tehnice, respectiv cea a Asocierii Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S., Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia, Alstom Transport S.A. şi Arcada Company S.A.”, arată primăria.

Conform acesteia, evaluarea ofertelor s-a efectuat de către comisia de evaluare şi de către 18 experţi cooptaţi din România şi din străinătate cu experienţă în astfel de proiecte complexe. Totodată, autorităţile menţionează că fiecare etapă de evaluare a fost avizată de către observatorii desemnaţi de către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice.

În 28 februrie 2023, Asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S.- Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia-Alstom Transport S.A. - Arcada Company S.A a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei deschise având ca obiect „Proiectare şi Execuţie lucrări de Infrastructură (structură de rezistenţă, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalaţii), Automatizare trafic, Racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiţie Magistrala I de metrou Cluj”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
licitaţie,
metrou,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici