Vlas şi alte nouă persoane, obligate la plata a 750.000 de lei în dosarul FNI

Instanţa supremă a decis, joi, ca Ioana Maria Vlas, Gavril Bătrân, Ştefan Boboc, Marian Petrescu şi alte şase persoane condamnate în dosarul FNI să plătească 750.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

80 afișări
Imaginea articolului Vlas şi alte nouă persoane, obligate la plata a 750.000 de lei în dosarul FNI

Vlas şi alte nouă persoane, obligate la plata a 750.000 de lei în dosarul FNI (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit minutei deciziei de joi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul FNI, Ioana Maria Vlas, în solidar cu SOV Invest, trebuie să plătească statului 75.000 de lei, din care 500 de lei reprezintă onorariul avocatului din oficiu.

Tot în solidar cu SOV Invest mai au de plătit câte 75.000 de lei către stat şi Marian Petrescu (fost preşedinte al societăţii de administrare a FNI), Mihaela Sima (fost director economic al SOV Invest) şi Gavril Bătrân (membru al Consiliului de Administraţie al SOV Invest).

Instanţa supremă i-a obligat pe Ştefan Boboc (fost preşedinte al CNVM) şi Cezara Bebis la plata a câte 75.000 de lei, în solidar cu CNVM.

De asemenea, Marius Andrei, Mircea Costescu, Mircea Muscel şi Gheorghe Negura sunt obligaţi la plata a câte 75.000 de lei către stat.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, Societatea Gelsor şi CEC Bank trebuie să plătească statului câte 50.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare.

Ioana Maria Vlas rămâne cu pedeapsa de zece ani de închisoare în dosarul prăbuşirii Fondului Naţional de Investiţii (FNI), după ce magistraţii instanţei supreme au decis, joi, să menţină decizia Curţii de Apel Bucureşti de condamnare a acesteia.

Sentinţa în acest dosar este definitivă, astfel că Ioana Maria Vlas va fi reîncarcerată pentru executarea diferenţei de pedeapsă rămasă după scăderea perioadei petrecute în arest.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici