Voiculescu cere Avocatului Poporului să sesizeze CC în privinţa pensiilor speciale

Preşedintele fondator al PC,Dan Voiculescu i-a cerut, duminică, Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională în legătură cu neconstituţionalitatea pensiilor speciale şi a tuturor normelor legislative care le-au introdus.

12 afișări
Imaginea articolului Voiculescu cere Avocatului Poporului să sesizeze CC în privinţa pensiilor speciale

Voiculescu cere Avocatului Poporului să sesizeze CC în privinţa pensiilor speciale

Voiculescu invocă articolul 16, aliniatul 1 din Constituţia României care prevede că cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări şi articolul 2 din Legea nr.19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurări sociale, care prevede că pentru toţi contribuabilii şi beneficiarii sistemului public "statul organizează şi garantează sistemul public bazat pe aceleaşi norme de drept… asigură tuturor participanţilor la sistemul public, contribuabili şi beneficiari, un tratament nediscriminatoriu în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege".

Senatorul PC spune, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că, "în prezent, există categorii profesionale care, prin excepţie de la prevederile Legii nr.19/2000, beneficiază de privilegii discriminatorii: plătesc contribuţii mai mici, au stagii de cotizare reduse şi primesc pensii care ajung până la 100% din venitul brut".

Voiculescu mai remarcă faptul că pensiile speciale sunt plătite direct de la bugetul de stat şi că, în acest fel, "există categorii sociale care primesc mai mult decât contribuie, diferenţa fiind acoperită din efortul financiar al tuturor cetăţenilor României".

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici