Voinea: Mi-a solicitat preşedintele Băsescu să finalizez dosarele revoluţiei şi mineriadelor

Dan Voinea a spus, joi, plenului CSM care a reanalizat cererea sa de reîncadrare în funcţia de procuror civil la Parchetul instanţei supreme, că a făcut această solicitare întrucât preşedintele Traian Băsescu i-a cerut să finalizeze dosarele.

18 afișări
Imaginea articolului Voinea: Mi-a solicitat preşedintele Băsescu să finalizez dosarele revoluţiei şi mineriadelor

Voinea: Mi-a solicitat preşedintele Băsescu să finalizez dosarele revoluţiei şi mineriadelor (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Dan Voinea a încercat să justifice în faţa Plenului CSM acţiunea disciplinară împotriva sa, arătând că singurul lucru care i se putea imputa era faptul că a audiat 12 părţi vătămate din dosarul Mineriadelor după ce i-a fost luat dosarul de şeful secţiei.

Preşedintele CSM Virgil Andreieş a întrebat dacă are siguranţa că va putea finaliza aceste dosare care sunt în lucru la alţi procurori, moment în care membru al CSM procurorul Liviu Dăscălescu a intervenit şi a rugat membri să nu-l mai întrebe astfel de aspecte susţinând că în cadrul secţiei în timpul acţiunii disciplinare i s-a sugerat să se pensioneze.

Lidia Bărbulescu i-a pus în vedere să decidă în cazul în care va fi reîncadrat dacă este dispus să renunţe la pensie pentru salariu. După o serie de alte discuţii despre acţiunea disciplinară oprite de fostul preşedinte a secţiei de procuror Graţiana Isac care a spus că discuţia trebuie să se refere la cererea generalului Voinea şi nu la activitatea secţiei de procurori Voinea a răspuns că renunţă la pensie pentru a soluţiona aceste dosare.

Preşedintele secţiei de procurori Bogdan Licu a ţinut să explice generalului că cererea sa a fost luată în discuţie joi întrucât opinia Ministerului Public în această problemă a venit "abia luna aceasta".

Parchetul instanţei supreme a răspuns CSM că nu consideră oportună reîncadrarea magistraţilor pensionaţi în funcţie.

Preşedintele CSM Virgil Andreieş l-a mai întrebat pe generalul Voinea dacă i se pare firesc ca magistraţii militari să analizeze evenimentele în care a fost implicată şi armata, procurorul răspunzând că i s-ar fi părut firesc ca dosarele revoluţiei să fie judecate de instanţe civile.

"Vrei nu vrei ca militar eşti subordonat", a spus Dan Voinea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici