Vom merge la plajă pe bază de rezervare. Noul sistem ce prinde contur în Europa

  • Din cauza epidemiei de coronavirus, proprietarii de plaje s-ar putea vedea nevoiţi să introducă un sistem de rezervări.
  • Un primar din Spania se gândeşte deja la această posibilitate, deoarece distanţarea socială a impus reducerea numărului de şezlonguri.
  • Turiştii vor putea rezerva un loc dimineaţa sau seara, dar nu pentru întreaga zi.
4012 afișări
Imaginea articolului Vom merge la plajă pe bază de rezervare. Noul sistem ce prinde contur în Europa

Vom merge la plajă pe bază de rezervare. Noul sistem ce prinde contur în Europa

Vei putea intra pe plajă doar dacă ţi-ai rezervat din timp un loc pe nisip. În Spania, acest sistem prinde deja contur. Cei care îşi doresc să facă o baie în mare sau să stea câteva ore la soare, vor avea la dispoziţie o aplicaţie pentru a-şi rezerva un şezlong. Poţi să îşi alegi locul unde să stai pe plajă, mai aproape sau mai departe de apă, la fel cum procedezi când îţi alegi locul în avion sau la cinema.

“ Această vară va fi diferită. Va fi mai mult spaţiu între tine şi colegul de plajă. O să fie ca o plajă business class”, a declarat pentru CNN primarul staţiunii Canet d'en Berenguer. Anul trecut, pe plaja din această localitate, încăpeau 10.000 de oameni, anul acesta va fi loc doar pentru 5.000. Nisipul este deja împărţit în sectoare, delimitate cu plase, iar turiştii vor putea rezerva un loc dimineaţa sau seara, dar nu pentru toată ziua.

Acelaşi sistem ar putea fi aplicat şi de Grecia, care a început deja pregătirile pentru sezonul estival, mult întârziat deja de epidemia de coronavirus. Oficialii de la Atena speră să poată deschide plajele de pe 1 iulie, iar proprietarii au început deja pregătirile. În Santorini, pe nisip au fost instalate mai multe cabine din plexiglas. Ele adăpostesc două şezlonguri, o umbrelă şi vor fi dotate cu dispozitive cu gel dezinfectant.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici