Vosganian s-a întâlnit cu reprezentanţii autorităţilor responsabile în domeniul nuclear

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii instituţiilor şi autorităţilor cu atribuţii şi responsabilităţi în domeniul nuclear, pentru a discuta despre informaţiile privind eventuale tentative de furt de materiale radioactive în România.

1 afișare
Imaginea articolului Vosganian s-a întâlnit cu reprezentanţii autorităţilor responsabile în domeniul nuclear

Vosganian s-a întâlnit cu reprezentanţii autorităţilor responsabile în domeniul nuclear

"În urma discuţiilor a rezultat că în România nu au fost înregistrate evenimente de natura celor invocate, această situaţie fiind confirmată şi de misiunile de experţi ale agenţiilor internaţionale în domeniul nuclear", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF) remis agenţiei MEDIAFAX.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai SN Nuclearelectrica, Agenţia Nucleară, CNCAN – Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, RAAN – Regia Autonomă de Activităţi Nucleare, Ministerul Mediului, Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară şi Institutul de Cercetări Nucleare – ICN Piteşti.

"În conformitate cu legislaţia şi normele de siguranţă în domeniu, instituţiile abilitate asigură o strictă monitorizare a activităţilor cu materiale nucleare şi nu există pericolul unor astfel de incidente pe teritoriul ţării noastre", se mai spune în comunicatul MEF.

Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Mohammed ElBaradei, a declarat, luni, într-un interviu acordat cotidianului arab "Hayat" că principalele tentative de contrabandă cu material nuclear se înregistrează în ţările din fosta URSS sau din Europa de Est, nominalizând Kazahstan, Uzbekistan, Ucraina şi România.

De altfel, şi reprezentanţii CNCAN, ai Agenţiei Nucleare şi ai Serviciului Român de Informaţii au declarat, în cursul zilei de marţi, că nu există pericolul unor astfel de situaţii în România, arătând că activităţiile nucleare sunt strict controlate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici