Voucherele pentru persoanele fizice în programul "Rabla", aproape epuizate

Voucherele destinate persoanelor fizice care doresc să-şi caseze maşinile în ediţia 2010 a programului "Rabla" vor fi distribuite în totalitate până la mijlocul săptămânii viitoare, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, directorul Administraţiei Fondului pentru Mediu, Gheorghe Popescu.

98 afișări
Imaginea articolului Voucherele pentru persoanele fizice în programul "Rabla", aproape epuizate

Voucherele pentru persoanele fizice în programul "Rabla", aproape epuizate (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

"Am distribuit deja către REMAT-uri 45.000 din cele 50.000 de vouchere pentru persoane fizice. Cel mai probabil luni sau marţi le vom epuiza pe toate", a declarat Popescu.

Popescu a mai spus că, în aceste condiţii, nu intenţionează să propună modificarea regulii de alocare a voucherelor către unităţile REMAT - câte maximum o sută pentru fiecare, cuantum ce poate fi suplimentat doar după epuizarea a 80 dintre ele.

"Nu are rost să modificăm acum regula aceasta. Mai sunt doar câteva mii de vouchere şi am putea să generăm dezechilibre între unităţile REMAT, în cazul în care acum am da unora mai multe cupoane decât celorlalte. Nu este corect să schimbi regulile în timpul jocului", a spus Popescu.

El a mai spus că, având în vedere succesul "fantastic" de care s-a bucurat ediţia 2010 a programului, era "aproape imposibil" să nu apară şi "evenimente mai puţin fericite" precum conflictele între cei care aşteptau să-şi caseze maşinile sau între aceştia şi angajaţii REMAT-urilor din ţară la care cererea de vouchere a fost peste aşteptări.

După ce în urmă cu o zi anunţase că o eventuală suplimentare a fondurilor pentru "Rabla 2010" ar urma să fie decisă de Cabinet, preferând să nu se pronunţe deocamdată pe acest subiect, Popescu a afirmat, vineri, că cel mai probabil programul va fi totuşi suplimentat, însă a admis că nu a discutat deocamdată cu premierul şi ministrul de resort, astfel că nu poate preciza când, dacă şi care va fi cuantumul alocat în plus pentru "Rabla".

Ediţia 2010 a programului Rabla a început în 18 februarie, principalele modificări faţă de anii anteriori fiind faptul că în schimbul maşinii casate proprietarul primeşte un voucher care poate fi valorificat la liber, dar şi posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpărarea unei maşini noi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici