Vrancea: Un bărbat de 70 de ani a murit după ce, căzut de pe bicicletă, a fost luat de ape

Un bărbat de 70 de ani din comuna vrânceană Rugineşti a murit, joi seara, după ce, căzut de pe bicicletă, a fost luat de apele unui canal colector umflate de o viitură, trupul acestuia fiind dus 150 de metri până sub un podeţ, unsprezece localităţi din Vrancea fiind afectate de inundaţii.

748 afișări
Imaginea articolului Vrancea: Un bărbat de 70 de ani a murit după ce, căzut de pe bicicletă, a fost luat de ape

Vrancea: Un bărbat de 70 de ani a murit după ce, căzut de pe bicicletă, a fost luat de ape (Imagine: Adi Piclisan/ Arhiva Mediafax Foto)

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul se afla pe bicicletă când a fost surprins de ploaie, s-a dezechilibrat şi a căzut într-un canal colector unde nivelul apei crescuse din cauza precipitaţiilor abundente.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 18.30, bărbatul fiind găsit după mai bine de o oră de căutări, sub un podeţ.

"În comuna Rugineşti, un bărbat în vârstă de 70 de ani a căzut de pe bicicletă într-un canal de colectare a apelor. A fost luat de apă. În urma căutărilor, a fost găsit la 150 de metri de locul în care căzuse, sub un podeţ. El nu prezenta semne vitale. Echipajul SMURD i-a făcut masaj cardiac, însă din păcate nu a putut fi salvat”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, locotenentul Paul Bîndar, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

Inundaţiile au afectat, joi seara, mai multe gospodării din 11 localităţi ale judeţului Vrancea, care se află sub avertizare meteorologică de cod portocaliu până vineri, la ora 18.00, şi sub cod galben până vineri seară, la ora 21.00.

Totodată, în Vrancea, bazinul Putna se află sub avertizare hidrologică de cod roşu începând cu ora 22.00 şi până vineri la ora 18.00. Bazinele Putna şi Râmnicu Sărat şi cursul inferior al Siretului se vor afla sub cod hidrologic portocaliu până sâmbătă, 4 iunie, la ora 12.00 şi sub cod galben până sâmbătă la ora 18.00.

"Avem 11 unităţi teritoriale afectate de inundaţii, respectiv comune şi oraşe. Până la această oră avem raportate 119 curţi şi grădini inundate şi o singură casă, în localitatea Vârteşcoiu”, a mai declarat locotenentul Bîndar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici