Vrei să schiezi în plină vară? Cum este construită pârtia specială şi unde se află

Turiştii care merg pe Valea Prahovei vor putea schia, inclusiv pe timp de vară, începând din acest week-end, în fun park-ul din staţiunea Buşteni urmând a fi pusă în funcţiune o suprafaţă artificială, cu o lungime de 120 de metri şi lată de 20 de metri, pe care se va putea coborî pe schiuri.

610 afișări
Imaginea articolului Vrei să schiezi în plină vară? Cum este construită pârtia specială şi unde se află

Schi (Imagine: Ghita Porumb/Arhiva Mediafax Foto)

Începând de sâmbătă, iubitorii sporturilor de iarnă vor putea schia inclusiv pe timp de vară, în incinta fun park-ului din staţiunea prahoveană Buşteni urmând a fi pusă în funcţiune o suprafaţă artificială pentru schi, a declarat administratorul pârtiei Kalinderu din Buşteni, Ion Vasilescu.

Conform acestuia, suprafaţa artificială pe care se poate schia are o lungime de 120 de metri, o lăţime de 20 de metri şi nu este făcută din zăpadă artificială, ci este construită din materiale speciale. Astfel, schiorii vor aluneca pe un covor sintetic şi vor putea folosi schiuri normale, pe care vor da în prealabil cu un gel special, a explicat Ion Vasilescu.

Schiorii vor urca de la baza suprafeţei artificiale până în partea superioară a acesteia cu o bandă, preţul pentru o astfel de ascensiune fiind de doi lei, a spus Vasilescu.

Fun park-ul din staţiunea Buşteni de pe Valea Prahovei este singurul parc din România destinat iubitorilor sporturilor de iarnă care este deschis atât iarna, cât şi vara.

În incinta fun park-ului funcţionează o sanie-tobogan, un carusel şi o instalaţie de tubing.

Fun park-ul de la Buşteni a fost inaugurat în luna decembrie a anului trecut de către ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, la eveniment fiind, de asemenea, prezent preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, deputat de Prahova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici