Vrei un job temporar? Care sunt cele mai căutate profesii şi ce salarii se oferă

Posturile de tehnician, electrician şi mecanic, plătite cu sume de până la 2.500 de lei, sunt în topul celor mai căutate profesii pentru angajările temporare din această vară.

814 afișări
Imaginea articolului Vrei un job temporar? Care sunt cele mai căutate profesii şi ce salarii se oferă

Vrei un job temporar? Care sunt cele mai căutate profesii şi ce salarii se oferă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În următoarele luni va creşte considerabil numărul angajaţilor temporari datorită sezonalităţii anumitor sectoare de muncă şi a flexibilităţii legislaţiei,", a declarat pentru gândul.info Bogdan Florea, director general Trenkwalder.

Topul salariilor oferite în funcţie de profesie - Loc Profesie Salariu brut

1. tehnician 1.400 - 2.500 lei
2. electrician 1.200 - 2.200 lei
3. mecanic 1.200 - 2.200 lei
4. manipulanţi 800 - 1.400 lei
5. lucrător comercial 750 - 1.200 lei
6. confecţioner textil 800 - 1.100 lei
7. operatori de producţie 800 - 1.000 lei
8. ambalatori 700 - 950 lei

Salariile diferă în funcţie de experienţă şi de gradul de dificultate.

Anul acesta patronii au preferat să menţină salariile la un nivel asemănător cu cel din 2010. Cu toate acestea, cei mai buni angajaţi vor fi motivaţi prin intermediul diferitelor tipuri de bonusuri şi de prime, susţine Florea.

În ultimele cinci luni, numărul celor angajaţi temporar care primesc oferte de angajare permanentă din partea companiilor pentru care lucrează a scăzut cu 4%. Scăderea se datorează faptului că marea majoritate a patronilor preferă încheierea de contracte pe perioadă determinată, care le permit ajustarea numărului de angajaţi în funcţie de comenzile primite, conform datelor Trenkwalder.

Un alt factor care a dus la scăderea numărului de contracte încheiate pe perioadă nedeterminată este şi completarea, în cadrul companiilor, a numărului necesar de angajaţi. Contractele pe perioadă nedeterminată sunt încheiate, în cele mai multe cazuri, pentru posturi de coordonare, de management, de conducere, dar şi pentru cele de execuţie şi producţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici