Vremea a luat-o razna şi în România. Furtunile şi vântul au doborât acoperişuri şi copaci la Cluj şi în Craiova

  • Cu Germania afectată de inundaţii, România tremură, după ce a avut parte, duminică, de fenomene meteo extreme.
  • La Cluj, o furtună puternică a dat alarma la ISU, care a avut zeci de solicitări pentru a interveni.
  • În Craiova, vântul a lăsat un bloc fără tot acoperişul, iar o maşină a fost avariată.
2437 afișări
Imaginea articolului Vremea a luat-o razna şi în România. Furtunile şi vântul au doborât acoperişuri şi copaci la Cluj şi în Craiova

Acoperişul blocului din Craiova avariat de intemperii

În Cluj şi în localităţile apropiate, o furtună puternică însoţită de grindină a produs daune, duminică noapte. În noaptea de duminică spre luni, ISU Cluj a înregistrat aproape 100 de solicitări de intervenţie. 11 echipaje formate din 30 de pompieri au avut misiunea să reducă impactul intemperiilor, câteva locuinţe rămânând fără alimentare electrică.

"Sunt înregistrate (...) solicitări pe municipiul Cluj-Napoca pentru îndepărtarea arborilor căzuţi, două solicitări pentru acoperişuri deteriorate şi cinci apeluri referitoare la avarii privind afectarea reţelelor de alimentare cu energie electrică. Situaţia este în dinamică. (...)

Sunt 11 echipaje ale ISU Cluj, constituite din 30 de pompieri, cu utilaje şi mijloace specifice, sprijinite de Serviciul Spaţii Verzi, din cadrul primăriei Cluj Napoca, şi asociaţia CERT, care răspund unui număr de 80 de solicitări, înregistrate până acum. Până acum, cele mai afectate străzi din municipiul Cluj-Napoca au fost Strada Unirii, Aleea Detunata şi Aleea Băişoara", a informat ISU Cluj, la puţin timp după miezul nopţii.

De asemenea, s-a intervenit pentru îndepărtare arborilor din curtea secţiei de hematologie a Institutului Oncologic, pentru că blocau accesul ambulanţelor Echipaje ISU acţionează şi la Liceul Teoretic "Lucian Blaga", unde a fost smuls acoperişul. 

Probleme iscate de vremea extremă există şi la Craiova. Acoperişul de pe un bloc din oraş a fost smuls de vântul puternic. De asemenea, o maşină a fost avariată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici