Vulnerabilităţile României în faţa valului 5 pandemic. Adriana Pistol, INSP: Printre acestea, lipsa certificatului Covid

Lipsa certificatului Covid, procentul mic al persoanelor vaccinate, sunt doar două dintre vulnerabiliăţile României în faţa valului 5 al pandemiei, crede directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol.

815 afișări
Imaginea articolului Vulnerabilităţile României în faţa valului 5 pandemic. Adriana Pistol, INSP: Printre acestea, lipsa certificatului Covid

Vulnerabilităţile României în faţa valului 5 pandemic. Adriana Pistol, INSP: Printre acestea, lipsa certificatului Covid

Adriana Pistiol spune că una dinre vulneabilităţi este faptul că aproximativ 60% din populaţia vulnerabilă din România nu este vaccinată şi că numai 25% dintre persoanele care au fost deja vaccinate cu schemă completă au efectuat şi doza booster.

Ea spune că deşi a fost introdus Formularul de localizare a pasagerului (PLF), acesta nu este completat „într-o proporţie foarte mare” de cei care vin în ţară, ceea ce face dificilă anecheta epidemiologică.

Adriana Pistol a adăugat pe lista vulnerabilităţilor faptul că foarte multe perrsoane nu respectă măsurile de carantină.

Ea a enumerat pintre vulneabilităţi şi „întârzierea adoptării certificatului Covid”, ca o măsură de limitare a răspândirii bolii.

„În concluzie, avem o populaţie receptivă numeroasă, adică populaţia care se poate îmbolnăvi oricând, avem un risc foarte mare de răspândire a tulpinii Omicron, care are o rată de transmisibilitate mult mai crescută”, a adăugat Pistol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici