Wiener: Alertă de ticăloşie în domeniul medical: scade indemnizaţia pentru gărzi

Ordonanţa de creştere a salariilor din Sănătate determină o scădere a indemnizaţiei pentru gărzile din spitale, afirmă deputatul USR Adrian Wiener: „România condusă ca o covrigărie – alertă de ticăloşie”.

1509 afișări
Imaginea articolului Wiener: Alertă de ticăloşie în domeniul medical: scade indemnizaţia pentru gărzi

Wiener: Alertă de ticăloşie în domeniul medical: scade indemnizaţia pentru gărzi

„România condusă ca o covrigărie – alertă de ticăloşie. A apărut Ordonanţa de creştere a salariilor în Sănătate. Printre altele scade indemnizaţia pentru gărzi: de la 500 la 350 brut pentru o gardă şi de la 1000 la 700 brut pentru două gărzi.
Povestea e cam aşa: din 2018, tariful orar pentru serviciul de gardă în spitale a fost plafonat”, scrie pe Facebook Adrian Wiener.

Deputatul USR afirmă că, deşi salariile au crescut, tariful pentru gărzi a rămas acelaşi – „cam la jumătate din tariful orar pentru norma de bază”.

„După ani de zile de negocieri guvernul a decis anul trecut, nu să aducă tariful orar la zi, ci să dea o indemnizaţie suplimentară pentru o gardă, respectiv pentru două şi mai multe gărzi. 500, respectiv 1000 de lei brut. Acum, Ciolacu decide să taie 30% din această indemnizaţie. O ticăloşie. După introducerea <taxei pe boală> şi subfinanţarea deliberată a spitalelor (bugetul CNAS e mai mic cu 30% decât e necesar), acum Ciolacu şi cocoţat în vârful României loveşte direct în medici. Rafila tace mâlc, ca de obicei”, încheie Wiener.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici