Yacht american, salvat de fregata "Regele Ferdinand"

Un yacht sub pavilion american, dar la bordul căruia se aflau personalităţi din România, a rămas, sâmbătă, fără combustibil în Marea Neagră, ambarcaţiunea - care risca să fie dusă de curenţi în larg - fiind salvată de fregata "Regele Ferdinand".

5 afișări
Imaginea articolului Yacht american, salvat de fregata "Regele Ferdinand"

Yacht american aflat în derivă în Marea Neagră, salvat de fregata "Regele Ferdinand"

Yachtul rămas fără combustibil în Marea Neagră a solicitat ajutorul autorităţilor portuare româneşti şi bulgare, fregata ,,Regele Ferdinand” fiind prima ambarcaţiune care a răspuns apelului.

Autorităţile portuare româneşti au primit, sâmbătă, un apel prin care se solicita ajutor de la un yacht sub pavilion SUA, rămas fără combustibil la 40 mile travers de capul bulgăresc Şabla. Cea mai apropiată navă de yachtul cu probleme era fregata ,,Regele Ferdinand”, aflată într-un exerciţiu militar în Marea Neagră, aceasta fiind în marş spre strâmtoarea Bosfor.

Nava militară românească a alimentat ambarcaţiunea americană, la bordul căruia se aflau şapte persoane - printre care şi vicepreşedintele CNA, Atilla Gasparik, cu familia. Ambarcaţiunea a ajuns, sâmbătă seara, în portul Belona din Eforie Nord.

Potrivit autorităţilor portuare, yachtul ,,DD” - un model Azimut -, proprietate a cetăţeanului Milan Karamovici, venea de la Istanbul iar fără combustibil era în pericol să fie dusă de curenţi în larg, la depărtare de rutele maritime şi fără multe şanse de a fi identificaţi de navele comerciale din zonă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici