VIDEO  Zbor istoric cu parapanta pe K2, la -30 de grade

Zborul istoric peste al doilea cel mai înalt vârf de munte din lume este impresionant.

607 afișări
Imaginea articolului Zbor istoric cu parapanta pe K2, la -30 de grade

Zbor istoric cu parapanta pe K2, la -30 de grade

Parapantiştii Horacio Llorens şi Tom de Dorlodot au realizat unul dintre cele mai spectaculoase zboruri, devenind primii care au sărit cu parapanta pe celebrul munte K2 şi i-au căţărat pereţii până la 7.577 de metri.

Cei doi au petrecut patru săptămâni pe gheţarul Baltoro din lanţul muntos Karakoram, făcând mai multe zboruri de 100 km, în încercarea de a cuceri K2.

„Cea mai mare provocare a fost probabil lupta cu frigul. Acolo sus erau uneori -30 de grade. Pe scurt, este cu adevărat foarte dificil să poţi să zbori cu parapanta atât de sus", a spus Llorens.

Pentru Tom de Dorlodot a fost o plăcere să se bucure de priveliştea frumosului lanţ muntos. „A fost prima dată când oamenii au venit în acea zonă de lângă K2 pentru a zbura şi a fost şi prima dată când a fost filmat. Aşa că am putut să revenim cu nişte imagini uimitoare", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici