Zece benzinării vor funcţiona din iunie pe Autostrada Soarelui

Compania de Autostrăzi va încheia în luna aprilie contractul de concesiune pentru terenurile rezervate spaţiilor de servicii de pe Autostrada Soarelui (A2), urmând ca în luna iunie pe A2 să funcţioneze zece benzinării, a anunţat joi directorul general al companiei, Mihai Grecu.

30 afișări
Imaginea articolului Zece benzinării vor funcţiona din iunie pe Autostrada Soarelui

Zece benzinării vor funcţiona din iunie pe Autostrada Soarelui (Sursa: Mediafax Foto)

"Săptămâna viitoare vom lansa anunţul de licitaţie, urmând ca la sfârşitul lunii aprilie să semnăm contractul, iar în luna iunie utilizatorii vor putea cumpăra benzină de pe autostrada Bucureşti-Constanţa", a spus Grecu.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va concesiona o suprafaţă de 3.000 metri pătraţi din zona spaţiilor de servicii pentru construcţia a zece benzinării, câte cinci pe fiecare sens, de la kilometrul 49 şi până la kilometrul 139.

Licitaţia va fi atribuită pentru câte o pereche de benzinării, câte una pe fiecare sens, astfel încât ar putea exista maxim cinci operatori.

Potrivit lui Grecu, Petrom, Rompetrol, OMV, Mol şi Lukoil şi-au anunţat deja intenţia de a participa la licitaţie.

Totodată, Autostrada Soarelui va avea două spălătorii auto, una amplasată pe sensul Bucureşti-Constanţa, chiar înaintea oraşului Constanţa, şi una aproape de Capitală, pe sensul Constanţa-Bucureşti.

De asemenea, CNADNR are în vedere organizarea unei licitaţii pentru a selecta un concesionar general al autostrăzii, care să ofere servicii, precum distribuţie de ziare, de produse petroliere ambalate, campare şi restaurante.

"Sperăm ca în acest an să lansăm licitaţia şi până la sfârşitul anului să avem un concesionar care va oferi servicii de cazare, de masă, distribuţie ziare şi produse petroliere ambalate. Până acum, firma Colas şi-a anunţat intenţia de a fi un astfel de concesionar", a mai spus Grecu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici