Zece dintre acuzaţii de fraude informatice, aduşi la Tribunalul Vâlcea pentru mandat

Zece din cele 34 de persoane reţinute marţi şi acuzate de fraude informatice au fost aduse, miercuri dimineaţă, la Tribunalul Vâlcea, unde magistraţii vor judeca propunerea procurorilor de arestare preventivă a acestora, pe parcursul zilei urmând să fie prezentanţi instanţei şi ceilalţi reţinuţi.

190 afișări
Imaginea articolului Zece dintre acuzaţii de fraude informatice, aduşi la Tribunalul Vâlcea pentru mandat

Zece dintre acuzaţii de fraude informatice, aduşi la Tribunalul Vâlcea pentru mandat (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Vâlcea, din cauza numărului mare de persoane reţinute şi a spaţiului mic, magistraţii au decis să judece cauza pe grupuri de câte zece, printre cei reţinuţi fiind şi o femeie din Bucureşti.

La ora transmiterii acestei ştiri, magistraţii Tribunalului Vâlcea îi audiază pe primii zece reţinuţi, ceilalte persoane reţinute urmând să fie aduse succesiv din arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea.

Procurorii DIICOT Vâlcea au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a 34 de persoane acuzate de fraude informatice şi ridicate în urma percheziţiilor care au avut loc marţi în cadrul anchetei privind licitaţii frauduloase pe internet.

Procurorul-şef al DIICOT Argeş, Nicolae Blaga, a declarat că cele 34 de persoane au fost reţinute după audierea a 40 de tineri, timp de cincisprezece ore, urmând ca miercuri magistraţii Tribunalului Vâlcea să judece propunerile de arestare preventivă pentru toţi cei 34 de reţinuţi.

Zeci de persoane au fost duse, marţi, la audieri la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Vâlcea în cadrul unei anchete privind licitaţii frauduloase pe internet, unde procurorii au colaborat cu ofiţerii FBI şi Secret Service.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici