Zece localităţi din Vrancea, izolate din cauza inundaţiilor

Zece localităţi din judeţul Vrancea, unde locuiesc aproximativ 1.600 de persoane, sunt izolate din cauza inundaţiilor, accesul către zonele respective făcându-se doar pietonal.

158 afișări
Imaginea articolului Zece localităţi din Vrancea, izolate din cauza inundaţiilor

Zece localităţi din Vrancea, izolate din cauza inundaţiilor (Imagine: Arhiva mediafax Foto/AFP)

Potrivit rapoartelor transmise de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, în urma ploilor, au fost afectate drumurile de acces în două sate din comuna Poiana Cristei (Pietreanu şi Târâtu), iar două sate din comuna Paltin (Ghebari şi Vâlcani), două sate din comuna Mera (cătun Larga şi sat Milcovelu), precum şi patru sate din comuna Gura Caliţei sunt izolate.

"La aproximativ 1.600 de persoane din localităţile menţionate se poate realiza accesul doar pietonal", a declarat Cristina Duţă, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

De asemenea, din cauza precipitaţiilor abundente, a fost activată o alunecare de teren în comuna Vintileasca, fiind distrus zidul unei şcoli pe o lungime de circa 50 de metri.

Totodată, au fost afectate reţeaua de alimentare cu apă din comuna Cârligele şi cea de canalizare din comuna Gugeşti.

"Au fost afectate trei diguri de apărare din comunele Cârligele, Câmpuri şi Jitia şi aproximativ 2,5 kilometri din lucrări de apărare a malurilor cursurilor de apă din comunele Câmpuri şi Jitia", a mai explicat Cristina Duţă.

În ceea ce priveşte infrastructura, au fost afectate drumurile naţionale DN 2 M, în dreptul localităţii Andreiaşu de Jos, unde se circulă cu dificultate pe un singur sens, şi DN 2 R Vintileasca - Bahnele distrus de ape în proporţie de circa 40%.

În ceea ce priveşte drumurile judeţene, au fost afectaţi circa 15 kilometri de pe DJ 205 D, DJ 205 L şi DJ 205 R.

De asemenea, sunt blocate două drumuri comunale în Paltin şi Vizantea Livezi şi se circulă cu dificultate pe aproximativ 114 kilometri de drumuri comunale, iar 29 poduri, şase podeţe şi două traversări pietonale au fost afectate.

"Toate rapoartele operative au fost înaintate Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care va dispune deplasarea unor comisii mixte în teren pentru evaluarea pagubelor şi stabilirea măsurilor şi acţiunilor necesare a fi adoptate pentru remedierea situaţiilor apărute", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Duţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici