Zece persoane, audiate la Poliţia Sectorului 5 pentru fraude de sute de mii de lei

Zece persoane sunt audiate, miercuri dimineaţă, la Poliţia Sectorului 5, în legătură cu săvârşirea mai multor fraude financiare al căror total este estimat la 800.000 de lei, ele fiind prinse în urma a 15 percheziţii domiciliare efectuate în București și alte șase judeţe.

22 afișări
Imaginea articolului Zece persoane, audiate la Poliţia Sectorului 5 pentru fraude de sute de mii de lei

Zece persoane, audiate la Poliţia Sectorului 5 pentru fraude de sute de mii de lei (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Cele şase judeţe unde s-au desfăşurat percheziţii sunt Ilfov, Olt, Vâlcea, Dâmboviţa, Galaţi și Prahova.

În urma datelor obţinute în timpul anchetei şi a celor 15 percheziţii efectuate, anchetatorii au stabilit că suspecţii preluau firme prin intermediari și le produceau acestora prejudicii, a declarat, miercuri, Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Preluarea firmelor se făcea prin concesiune, prin intermediul unor alte persoane, care apoi dispăreau. Ulterior, suspecţii ar fi falimentat respectivele firme, potrivit datelor anchetei

În urma cercetărilor s-a stabilit că liderul grupării este o persoană din judeţul Argeş.

Valoarea totală a prejudiciului, estimată până în prezent, este de aproximativ 800.000 de lei.

Ciocan a adăugat că anchetatorii vor propune autorităţilor judiciare să ia măsuri legale împotriva celor zece persoane, care sunt audiate la ora transmiterii acestei ştiri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici