Zece persoane, între care cinci copii, au ajuns la UPU Sălaj, în 48 de ore, cu înţepături de căpuşe

Zece persoane, între care cinci copii cu vârste între 4 şi 10 ani, au ajuns, în ultimele 48 de ore, la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj, cu diverse plăgi şi reacţii alergice în urma înţepăturilor de căpuşe.

300 afișări
Imaginea articolului Zece persoane, între care cinci copii, au ajuns la UPU Sălaj, în 48 de ore, cu înţepături de căpuşe

Zece persoane, între care cinci copii, au ajuns la UPU Sălaj, în 48 de ore, cu înţepături de căpuşe (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"În ultimele 48 de ore, au fost aduşi la Unitatea de Primire a Urgenţelor zece sălăjeni care aveau diferite plăgi şi reacţii alergice rezultate în urma muşcăturilor de căpuşe. Este vorba de cinci adulţi cu vârste între 19 şi 51 de ani şi de cinci minori: o fetiţă de patru ani din localitatea Hida, o fetiţă de nouă ani din localitatea Ciumărna, două fetiţe de 4 ani şi 10 ani din Zalău şi un băiat de 4 ani, tot din Zalău. Toţi pacienţii au fost trataţi în Urgenţă, nefiind necesară spitalizarea lor", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj, Mariana Ortelecan.

Potrivit sursei citate, sunt primele cazuri ajunse la Urgenţă, în acest an, în urma înţepăturilor de căpuşe.

Ea a menţionat că, întrucât înţepăturile de căpuşe pot duce la encefalită, este necesară prezentarea la medic.

Conform unui raport al Ministerului Sănătăţii, la nivelul întregii ţări anul trecut au fost confirmate 861 de cazuri de boală Lyme, care apare ca urmare a înţepăturii de căpuşă, cu 52 la sută mai multe decât în 2010, pe primul loc clasându-se Sibiul (362 de cazuri), urmat de judeţul Harghita (71 de cazuri) şi judeţul Iaşi (49 de cazuri).

Căpuşele se găsesc de obicei în iarba înaltă şi pe blana animalelor, cele mai multe cazuri apărând primavăra şi vara, dar şi spre toamnă, iar înmulţirea lor ţine şi de modificările în utilizarea pesticidelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici