Zece premii pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Toţi elevii români participanţi la a IX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată între 27 iulie şi 4 august, în Indonezia, au fost premiaţi, cu două medalii de argint, şase medalii de bronz şi două menţiuni, anunţă Ministerul Educaţiei.

479 afișări
Imaginea articolului Zece premii pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Zece premii pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică (Foto: Laszlo Mihaly / Mediafax Foto)

România a participat la olimpiadă cu două echipe, toţi cei 10 membri ai acestora fiind premiaţi. În urma acestor rezultate, România a ocupat locul 5 în clasamentul pe naţiuni (din 41).

Medaliile de argint au revenit lui Dan-Ştefan Eniceicu şi Tudor Costel Creţu, ambii elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Medaliile de bronz au intrat în posesia următorilor elevi: Tudor Suciu şi Paul-Andrei Draghiş, absolvenţi ai Colegiului Naţional "Vasile Lucaciu" din Baia Mare, respectiv Anca Drăgulescu, Răzvan-Octavian Radu (clasa a IX-a), Iuliana-Camelia Niţu (clasa a X-a) şi Andrei-Cătălin Răduc (clasa a XI-a), toţi elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală. Menţiunile au fost obţinute de Cosmin Andrei (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Codrin Paul Oneci (clasa a XI-a/Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timişoara).

Conducătorii celor două echipe au fost conf. univ. dr. Cristian Pîrghie (Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava), prof. dr. Petru Crăciun (inspector de specialitate la ISJ Suceava) şi prof. Anca Marian (Colegiul Naţional "Inochentie Micu Clain" din Blaj, judeţul Alba).

Lotul Marii Britanii, prezent pentru prima dată la această competiţie, a fost coordonat de fostul olimpic internaţional român Sandor Kruk.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici