PREMIERĂ pentru România: Un elev din Craiova a luat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Biologie

Elevul Mircea Dan Mirea, din clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova, a obţinut prima medalie de aur pentru România la Olimpiada Internaţională de Biologie, informează Ministerul Educaţiei.

3227 afișări
Imaginea articolului PREMIERĂ pentru România: Un elev din Craiova a luat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Biologie

Laborator de biologie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Mircea Dan Mirea a câştigat în acest an al doilea premiu la Olimpiada Internaţională de Biologie, după medalia de argint cucerită în 2014, în Indonezia.

Alături de el, din echipa României au mai făcut parte: Alexandru Ionuţ Duţă (clasa a XII-a, Colegiul Naţional "Ion Minulescu" din Slatina), Bogdan Ionuţ Siscă Jippa (clasa a XI-a, Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti), medaliaţi cu bronz, şi George Cătalin Maier (clasa a X-a, Liceul Teoretic "Avram Iancu" din Cluj-Napoca).

Echipa României a participat la cea de a 26-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, care s-a desfăşurat în perioada 12 - 19 iulie, în Danemarca (Aarhus). În total, au luat parte la concurs 239 de elevi din 62 de ţări.

România participă la Olimpiada Internaţională de Biologie începând din 1997, an în care a obţinut o medalie de argint şi trei de bronz. Ulterior, elevii români au participat constant la această competiţie, însă, până la ediţia din acest an, nu au cucerit aurul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici