Zece răniţi după ce un microbuz a intrat în zidul unei şcoli, în Maramureş

Zece persoane au ajuns, vineri, la Spitalul Judeţean din Baia Mare, în urma unui accident petrecut la intrarea în localitatea Cavnic, unde un microbuz a ieşit de pe şosea şi s-a lovit de zidul unei şcoli, doi dintre răniţi fiind în stare gravă şi având nevoie de resuscitare în drumul spre spital.

23 afișări
Imaginea articolului Zece răniţi după ce un microbuz a intrat în zidul unei şcoli, în Maramureş

Zece răniţi după ce un microbuz a intrat în zidul unei şcoli, în Maramureş (Imagine: Mediafax Foto)

Medicul Emanuel Baciu de la Serviciul de Ambulanţă Maramureş a declarat că la Spitalul Judeţean au fost aduse zece victime - nouă pasageri şi şoferul microbuzului.

Potrivit sursei citate, starea a două persoane este gravă, acestea intrând în stop cardio-respirator în timp ce erau transportate la spital şi fiind resuscitate.

Celelalte opt persoane rănite au suferit politraumatisme, în special în zona capului şi a toracelui, a spus medicul.

Toţi răniţii sunt supuşi investigaţiilor medicale, iar şoferului i se vor recolta probe biologice pentru a se stabili dacă era sub influenţa băuturilor alcoolice.

Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Maramureş, Dorin Gherman, a declarat că din primele verificări reiese că accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum.

"Este impropriu spus că microbuzul era destinat pentru transport persoane, acesta având doar opt plus unu locuri, iar asemenea tipuri de autovehicule nu sunt supuse licenţierii", a spus Gherman.

El a menţionat că în urma cercetărilor s-a stabilit că în microbuz erau zece persoane, nu nouă cum ar fi fost normal, şi că urmează să se facă o expertizare tehnică a microbuzului, pentru a se stabili dacă este vorba sau nu despre o defecţiune.

La rândul său, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Baia Mare, unde a participat la inaugurarea SMURD, că a fost informat că respectivul microbuz se îndrepta în afara ţării şi că cel mai probabil în el se aflau muncitori care plecau la lucru în străinătate.

Accidentul a avut loc în Pasul Rotunda, la intrarea în oraşul Cavnic, iar iniţial autorităţile spuneau că opt persoane din microbuz au fost rănite, după ce autovehiculul a părăsit şoseaua şi a ajuns în zidul unei şcoli.

Două echipaje SMURD şi mai multe ambulanţe au intervenit la locul accidentului, două persoane având nevoie să fie descarcerate, iar apoi răniţii au fost duşi la Spitalul Judeţean din Baia Mare.

Nimeni din şcoala lovită de microbuz nu a fost rănit

Directorul Colegiului Industrial Cavnic, Marin Bărcuţ, care răspunde şi de şcoala cu clasele I-IV Roata - unde a avut loc accidentul -, a declarat că la momentul producerii accidentului în clădire erau circa 50 de elevi şi de profesori, iar el se afla în curtea instituţiei.

El a spus că nimeni din şcoală nu a fost rănit, microbuzul lovind acoperişul, întrucât şcoala este sub nivelul drumului, după care autovehiculul s-a răsturnat, paralel cu zidul clădirii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici