Zeci de arme şi mii de cartuşe, confiscate de poliţişti - FOTO

Aproape 70 de arme letale şi neletale, precum şi 1.900 de cartuşe de diferite tipuri şi calibre au fost confiscate de poliţişti, care au controlat, în ultima săptămână, peste 450 de persoane, 80 fiind cercetate pentru infracţiuni, potrivit Poliţiei Române.

615 afișări
Imaginea articolului Zeci de arme şi mii de cartuşe, confiscate de poliţişti - FOTO

Zeci de arme şi mii de cartuşe, confiscate de poliţişti (Imagine: Poliţia Română)

Controalele au fost efectuate în perioada 12-19 februarie, la 454 de persoane fizice, pentru depistarea deţinătorilor ilegali de arme şi muniţii, precum şi pentru verificarea modului de păstrare şi folosire a acestora, se arată într-un comunicat de duminică al Poliţiei Române.

În urma acţiunii, poliţiştii au constatat 86 de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor, pentru care 80 de persoane sunt cercetate în stare de libertate. Totodată, poliţiştii au confiscat 69 de arme letale şi neletale, 1.904 cartuşe de diferite tipuri şi calibre şi au dat 41 de amenzi, în valoare totală de 24.800 de lei.

În 12 februarie, poliţiştii au găsit pe fondul de vânătoare din zona Malaia, judeţul Vrancea un bărbat de 50 de ani care avea o armă confecţionată artizanal, calibru 12, şapte cartuşe încărcate manual şi un rucsac în care se aflau două cuţite şi alte obiecte. La verificarea armei s-a constatat că aceasta era încărcată şi prezenta urme de tragere recentă. Bărbatul, cunoscut cu antecedente penale, nu este autorizat să deţină, să poarte şi să folosească arme sau muniţii. Poliţiştii continuă cercetările în cazul acestuia pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj, precizează sursa citată.

Un alt bărbat este cercetat de poliţiştii gălăţeni după ce, în 16 februarie, a tras cu un pistol cu gaz şi bilă de cauciuc, pe care îl deţine legal, asupra unei persoane, căreia i-a provocat o escoriaţie în regiunea pectorală, fără fracturi sau alte vătămari ale organelor interne.

Totodată, poliţiştii fac cercetări în cazul mai multor persoane din judeţele Arad, Neamţ, Iaşi şi Braşov, care deţineau arme fără drept, în urma controalelor fiind găsite la aceştia o puşcă cu aer comprimat, calibru 5,5 mm, o armă de vânătoare, calibru 12, un pistol marca GAMO R-77, calibru 4,5, două puşti de tir cu aer comprimat, precum şi un pistol cu aer comprimat şi o puşcă cu aer comprimat, ambele de calibru 4,5 mm.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici