Zeci de bucureşteni amendaţi pentru că au aruncat resturi de ţigări pe stradă

Zeci de bucureşteni care au aruncat resturi de ţigări pe stradă au fost amedaţi de Poliţia Locală în ultimele zile. În paralel, au fost verificate barurile şi restaurantele, pentru a vedea dacă respectă normele privind curăţenia din zona centrală a Capitalei.

1727 afișări
Imaginea articolului Zeci de bucureşteni amendaţi pentru că au aruncat resturi de ţigări pe stradă

Zeci de bucureşteni amendaţi pentru că au aruncat resturi de ţigări pe stradă

Potrivit Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control Bucureşti, pe tot parcursul săptămânii au avut acţiuni de verificare a modului în care suntrespectate normele de salubrizare şi igienizare în zona centrală.

„Doar în ultimele patru zile, poliţişti locali ai Direcţiei Centrul Istoric din cadrul DGPLCMB au surprins peste o sută de persoane care, în loc să folosească scrumierele stradale, au ales să arunce resturile ţigărilor fumate direct pe aleile pietonale ale Centrului Vechi. Toţi cei surprinşi în flagrant au fost sancţionaţi contravenţional, valoarea amenzilor fiind de 79.000 de lei”, arată poliţiştii locali.

În paralel, inspectorii DGPLCMB au derulat şi acţiuni de verificare a modului în care barurile şi restaurantele păstrează curăţenia în zona istorică a Capitalei şi modul în care respectă prevederile legale referitoare la protecţia mediului. În acest caz au fost depistate 26 de cazuri de încălcare a normelor de salubrizare, fiind aplicate amenzi de peste 33.000 de lei.

Taguri:
amendă,
ţigări,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici