Zeci de câini morţi la Năvodari. Granule toxice, posibil Furadan, împrăştiate în oraş - VIDEO

Zeci de câini maidanezi, dar şi animale cu stăpân au murit la Năvodari, în ultimele zile, după ce persoane necunoscute au aruncat granule de substanţe toxice pe spaţiile verzi din oraş, iar poliţiştii au declanşat o anchetă în acest caz.

548 afișări
Imaginea articolului Zeci de câini morţi la Năvodari. Granule toxice, posibil Furadan, împrăştiate în oraş - VIDEO

Zeci de câini morţi la Năvodari. Granule toxice, posibil Furadan, împrăştiate în oraş

Reprezentantul Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor Constanţa, Ziadin Murat, a declarat că a primit mai multe sesizări în care locuitorii din Năvodari acuză Primăria de uciderea câinilor maidanezi de pe străzile oraşului.

"Se adună probe în acest sens. Este greu de precizat câte animale au fost afectate", a declarat Ziadin Murat.

Reprezentanţii Primăriei Năvodari spun însă că nu au aruncat astfel de substanţe pe străzile oraşului şi că nu cunosc cauzele morţii câinilor.

Şi la Poliţia Năvodari au fost depuse sesizări cu privire la decesul animalelor.

"Ieri (luni - n.r.) la Poliţia Năvodari au fost depuse două sesizări, semnate de mai multe persoane, în care se spunea că în jurul blocurilor în care locuiesc, pe spaţiile verzi, au fost aruncate granule de substanţe toxice, probabil Furadan, iar în urma ingerării acestor substanţe mai mulţi maidanezi, dar şi câini care aparţineau semnatarilor sesizărilor, au decedat sau au ajuns în stare gravă la medicii veterinari", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, Gelu Manolescu.

El a precizat că poliţiştii au declanşat o anchetă în acest caz, dar, deocamdată, nu au indicii cu privire la cine ar fi putut arunca respectivele granule şi nici dacă acestea au provocat moartea animalelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici