Zeci de case şi gospodării inundate în Mehedinţi, în urma ploilor de miercuri dimineaţă

Peste 30 de case şi gospodării au fost inundate, miercuri dimineaţă, în mai multe localităţi mehedinţene, iar un copac s-a prăbuşit peste o maşină, în Drobeta Turnu Severin, pompierii intervenind pentru evacuarea apei şi îndepărtarea copacului.

114 afișări
Imaginea articolului Zeci de case şi gospodării inundate în Mehedinţi, în urma ploilor de miercuri dimineaţă

Zeci de case şi gospodării inundate în Mehedinţi, în urma ploilor de miercuri dimineaţă (Imagine: Adi Piclisan/ Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, Ramona Nistor, miercuri dimineaţă, apa provenită de la precipitaţiile căzute în cursul nopţii s-a acumulat în nouă beciuri şi trei curţi din localitatea Stigniţa, în şapte case şi zece curţi din localitatea Iablaniţa, dar şi în şase curţi din localitatea Podu Grosu, pompierii intervenind cu motopompe împreună cu serviciile voluntare de la primării pentru degajarea zonelor inundate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, în cursul zilei de miercuri, un copac s-a prăbuşit peste o maşină, pe Bulevardul Dunării din Drobeta Turnu Severin, în apropierea Gării din municipiu.

În urma incidentului, nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale, copacul prăbuşit afectând şi reţelele de internet şi de electricitate din zonă.

Pompierii şi angajaţii Primăriei Drobeta Turnu Severin au intervenit timp de câteva ore cu drujbe şi utilaje pentru tăierea salcâmului şi eliberarea maşinii avariate.

Judeţul Mehedinţi s-a aflat, miercuri dimineaţă, sub avertizare cod galben de ploi, valabilă timp de două ore, în intervalul 9.20 - 11.20. Potrivit atenţionării, în acest interval au fost aşteptate precipitaţii de peste 25…30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului şi descărcări electrice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici