Zeci de hectare de vegetaţie au ars în zona plajei de la Vadu, în Rezervaţia Biosfera Delta Dunării - FOTO

Zeci de hectare de vegetaţie şi o cherhana au ars într-un incendiu izbucnit în zona plajei de la Vadu, în Rezervaţia Biosfera Delta Dunării, sute de persoane fiind ajutate de pompieri să iasă din zona cuprinsă de flăcări şi fum, întrucât vântul puternic a făcut ca focul să se extindă cu repeziciune.

1917 afișări
Imaginea articolului Zeci de hectare de vegetaţie au ars în zona plajei de la Vadu, în Rezervaţia Biosfera Delta Dunării - FOTO

Zeci de hectare de vegetaţie au ars în zona plajei de la Vadu, în Rezervaţia Biosfera Delta Dunării (Imagine: Facebook)

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea" al judeţului Constanţa spun că alarma a fost dată duminică, în jurul orei 11.30, când o persoană a anunţat că vegetaţia uscată din zona plajei de la Vadu a fost cuprinsă de flăcări. Din cauza vântului, care a suflat cu putere toată ziua, focul s-a întins cu repeziciune, cuprinzând zeci de hectare cu vegetaţie şi extinzându-se apoi la o cherhana construită din lemn şi stuf, pe plajă.

În zonă au fost trimise mai multe echipaje ale ISU "Dobrogea", care au fost suplimentate de-a lungul întregii zile, aproximativ 100 de militari intervenind pentru lichidarea focului.

În intervenţia lor, pompierii au ajutat sute de persoane, aflate în cherhanaua cuprinsă de flăcări sau în rulote şi corturi pe plajă, să iasă din zona de pericol, oamenii fiind evacuaţi pe căi de acces sigure. În total, peste 100 de autoturisme au fost scoase din zona de pericol.

Pompierii au reuşit să stingă flăcările abia în jurul orei 4.00 dimineaţa, dar focul a distrus complet cherhanaua, două rulote şi patru bărci pescăreşti, dar şi zeci de hectare de vegetaţie uscată. La intervenţie au participat, pe lângă pompierii militari, şi o maşină de la Serviciul de voluntari pentru situaţii de urgenţă, tractoare şi excavatoare.

Reprezentanţii ISU "Dobrogea" spun că, pentru moment, nu se cunoaşte cauza declanşării incendiului, fiind în curs de investigare.

Potrivit sursei citate, pompierii militarii au fost solicitaţi să intervină şi sâmbătă pentru lichidarea unui incendiu care izbucnise într-o zonă apropiată, iar din primele informaţii reiese că acolo focul a fost pus intenţionat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici