Zeci de localităţi din ţară au rămas fără curent din cauza furtunii

Zeci de localităţi din judeţul Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Dolj au rămas fără curent electric în urma furtunii puternice care a afectat nordul şi vestul ţării, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

1 afișare
Imaginea articolului Zeci de localităţi din ţară au rămas fără curent din cauza furtunii

Zeci de localităţi din ţară au rămas fără curent din cauza furtunii

În judeţul Cluj, un număr de opt localităţi din judeţul Cluj au rămas fără curent electric, în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar din cauza descărcărilor electrice, au fost afectate un număr de 16 transformatoare electrice, a declarat şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, colonel Vasile Şomlea.

"Este vorba de cinci localităţi din zona Gherla şi trei localităţi din zona comunei Feleacu"”, a spus Şomlea

Potrivit acestuia, a mai fost înregistrat şi un incediu din cauza unui trăsnet, la o gospodărie din satul Şomcutu Mic.

Echipele SC Electrica acţionează în teren pentru remedierea defecţiunilor.

Şi în judeţul Bistriţa-Năsăud mai multe localităţi au rămas, sâmbătă seară, fără curent electric, în jurul orei 21.00, iar două dintre sate, Dorolea şi Buduş, nu au putut fi reconectate la reţea nici duminică dimineaţă.

Dispecerul de serviciu de la Electrica Bistriţa a declarat că fără curent au rămas, timp de peste o oră şi jumătate, satele Săsarm, Chiuza, Mocod, Nimigea, Salva şi o parte din oraşul Năsăud. La Buduş şi Dorolea defecţiunile cauzate de vreme au fost mai mari, aşa încât nu au putut fi remediate în cursul nopţii.

În judeţul Dolj, peste 25 de localităţi din au rămas, în noaptea de sâmbătă spre duminică, fără energie electrică, după ce ploaia şi vântul puternic au afectat mai multe linii de înaltă tensiune şi 80 de posturi de transformare.

Potrivit Lianei Tătăranu, purtătorul de cuvânt al societăţii CEZ Distribuţie, 27 de localităţi au rămas fără energie electrică din cauza ploii şi a vântului puternic din cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Azi dimineaţă (duminică - n. r.), la ora 7.00, erau afectate total patru linii de înaltă tensiune, iar parţial cinci linii. Din cauza vremii, au mai fost avariate 80 de posturi de transformare", a afirmat Liana Tătăranu, purtătorul de cuvânt al CEZ Distribuţie.

Potrivit sursei citate, echipele operative se află în teren pentru a remedia defecţiunile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici