Zeci de mame sunt bănuite de indemnizaţii de 5,5 milioane lei încasate ilegal

Audieri masive în Bucureşti, într-un caz de înşelăciune, uz de fals şi fals în declaraţii. Zeci de mămici sunt bănuite că au încasat ilegal indemnizaţii de creştere a copilului.

2311 afișări
Imaginea articolului Zeci de mame sunt bănuite de indemnizaţii de 5,5 milioane lei încasate ilegal

Zeci de mame sunt bănuite de indemnizaţii de 5,5 milioane lei încasate ilegal

Marţi, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1 vor pune în aplicare 58 de mandate de aducere (55 în Bucureşti, 3 în judeţul Ilfov), emise pe numele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi fals în declaraţii.

În perioada 2020 - 2021, persoanele bănuite ar fi indus în eroare o instituţie publică cu privire la îndeplinirea condiţiilor pentru obţinerea indemnizaţiei de creştere a copilului. Acestea ar fi prezentat, ca adevărate, împrejurări mincinoase legate fie de calitatea de angajat, fie de cuantumul veniturilor obţinute, informează Poliţia Capitalei.

Prejudiciul total este de aproximativ 5.500.000 de lei.

Poliţia a fost sesizată de Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, în urma unor nereguli cu privire la cuantum sau perioada prin verificări făcute de agenţie la ITM sau ANAF.

Mămicile, când intrau în perioada de creştere a copilului, prezentau hârtii eliberate de anumite firme cum că ar avea salariu mare sau lucrează de mult timp ca să primească indemnizaţia.

Audierile au loc la SICE.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici