Zeci de mii de credincioşi la slujba de Rusalii de pe muntele Şumuleul Mic

Aproximativ o sută de mii de pelerini participă la slujba de Rusalii care este oficiată, sâmbătă după-amiază, în apropierea Capelei Salvator de pe muntele Şumuleul Mic.

202 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de credincioşi la slujba de Rusalii de pe muntele Şumuleul Mic

Zeci de mii de credincioşi la slujba de Rusalii de pe muntele Şumuleul Mic (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Oamenii urcă pe munte cântând imnuri religioase şi purtând drapele secuieşti, ale Ungariei şi drapele arpadiene.

În jurul orei 13.00, în apropierea Capelei Salvator de pe muntele Şumuleul Mic a început şi slujba de Rusalii. Slujba este una specială, deoarece Arhidieceza Romano-Catolică de Alba Iulia, la care sunt arondate toate bisericile catolice din Ardeal, aniversează un mileniu de existenţă.

Slujba este oficiată de arhiepiscopul romano-catolic de Kalocsa -Kecskemet, Babel Balazs din Ungaria, asistat de arhiepiscoul romano-catolic al Arhidiecezei de Alba Iulia, Jakubinyi Gyorgy, de episcopul vicar Tamas Jozsef, precum şi de preotul franciscan Bojte Mihaly.

Slujba de Rusalii va dura aproximativ două ore, timp în care oamenii se vor ruga alături de preoţi pentru sănătate, noroc, belşug şi pace în toată lumea.

La manifestare participă şi episcopul Laszlo Tokes, europarlamentarul Sogor Csaba, preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor şi mulţi alţi parlamentari maghiari din România.

La eveniment au sosit cu trenul "Nostalgia" şi 850 de pelerini din Ungaria, iar cei care nu au mai putut cumpăra bilete au venit cu autobuzele.

În pofida ploii şi a temperaturii scăzute, pelerinii care au venit cu trenul "Nostalgia" din Ungaria au fost aşteptaţi la gară de mai mulţi locuitori din Miercurea Ciuc, care le-au urat "bun venit".

Potrivit obiceiului, pelerinii s-au oprit întâi la Catedrala Franciscană pentru a se ruga Sfintei Fecioare Maria, făcătoare de minuni, pentru "sănătate, noroc, belşug şi pace în toată lumea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici