Zeci de mii de infecţii respiratorii la nivel naţional. Cazurile de gripă clinică, în scădere

Peste 77.000 de cazuri de infecţii respiratorii se înregistrează la nivel naţional, în scădere faţă de săptămâna trecută. De asemenea, sunt 17 cazuri de gripă clinică, mai puţine decât în aceeaşi perioadă a sezonului trecut.

112 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de infecţii respiratorii la nivel naţional. Cazurile de gripă clinică, în scădere

Zeci de mii de infecţii respiratorii la nivel naţional. Cazurile de gripă clinică, în scădere

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunţă că în săptămâna 4 - 10 noiembrie, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de 77.033, cu 7.9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (83.680) sş cu 5.9% mai mic comparativ cu cel din săptămână anterioară.

În săptămâna 4 - 10 noiembrie au fost raportate la nivel naţional 17 cazuri de gripă clinică, număr comparabil cu cel raportat în aceeaşi săptămână a anului trecut (18 cazuri).

Nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă.

Până în 10 noiembrie, au fost vaccinate antigripal 548.782 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Taguri:
răceli,
situaţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici