Zeci de milioane de ţigarete degradate vor fi distruse la Constanţa - FOTO

Autorităţile de frontieră constănţene au descoperit, în opt containere sosite în Portul Constanţa Sud Agigea, peste 60 de milioane de ţigarete aflate într-o stare avansată de degradare ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din ţări ale Uniunii Europene şi care vor fi distruse.

73 afișări
Imaginea articolului Zeci de milioane de ţigarete degradate vor fi distruse la Constanţa - FOTO

Zeci de milioane de ţigarete degradate vor fi distruse la Constanţa (Imagine: Garda de Coastă)

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, în luna februarie, opt containere sosite la bordul a două nave sub pavilion Marea Britanie şi Turcia, încărcate conform documentelor de însoţire cu ţigarete de diferite mărci.

Primele şase containere au sosit pe adresa unei societăţi comerciale din Bulgaria, iar celelalte două pe adresa unei firme cu sediul în municipiul Constanţa.

Primul transport conţinea 7.876 de baxuri cu ţigarete şi a fost făcut pe ruta Grecia - România, iar al doilea transport s-a derulat pe ruta Grecia - Olanda - România şi conţinea 1.516 de baxuri cu ţigarete.

"Pentru că exista suspiciunea că ţigaretele sunt contrafăcute, în baza analizei de risc poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit al acestora", a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Marius Niculescu.

Au fost găsite astfel, în total, în cele opt containere 61.201.600 de ţigarete de mărci diferite, aflate într-o stare avansată de degradare, din fiecare container fiind ridicate mostre pentru a fi expertizate la o firmă specializată din Bucureşti.

"Din informaţiile deţinute de poliţiştii de frontieră constănţeni, care au fost coordonaţi în timpul cercetărilor de ofiţeri specializaţi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi au colaborat cu reprezentanţi ai Interpol şi ai Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii din Bucureşti, a rezultat faptul că ţigaretele urmau să ajungă pe piaţa neagră din ţări ale Uniunii Europene", a mai spus Marius Niculescu.

La începutul acestei săptămâni, în urma rezultatelor primite de la producătorii de ţigări care au făcut expertize de specialitate, s-a stabilit că întreaga cantitate de ţigarete este improprie consumului, urmând să fie distruse conform procedurilor legale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici