Zeci de misiuni de salvare pe munte. Salvamontiştii anunţă că se pot produce avalanşe

Echipele Salvamont au avut peste 20 de misiuni în ultimele 24 de ore în diferite zone ale ţării. Salvamontiştii au salvat 22 de persoane şi îndeamnă la prudenţă deoarece vremea care se încălzeşte poate duce la apariţia unor avalanşe.

104 afișări
Imaginea articolului Zeci de misiuni de salvare pe munte. Salvamontiştii anunţă că se pot produce avalanşe

Zeci de misiuni de salvare pe munte. Salvamontiştii anunţă că se pot produce avalanşe

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 21 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. Cele mai multe misiuni a avut Salvamont Braşov. Echipele braşovene au intervenit de opt ori, în timp ce salvamontiştii din Sinaia şi Voineasa au avut câte cinci misiuni. Intervenţii au mai avut echipele Salvamont Gorj, Cluj şi Buşteni.

În timpul acestor intervenţii au fost salvate 22 persoane. 12 victime au fost predate Serviciului de Ambulanţă şi SMURD pentru a fi transportate la spital.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, s-au primit 20 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană si despre domeniile schiabile.

În paralel, salvamontiştii monitorizează zonele montane şi analizează stabilitatea stratului de zăpadă. Ei avertizează că temperaturile în creştere pot provoca avalanşe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici