Zeci de mistreţi ucişi în Arad, din cauza pestei porcine africane

Aproximativ 40 de porci mistreţi au fost împuşcaţi, în zona localităţii Sânpetru German, din judeţul Arad, după ce au fost confirmate mai multe focare de pestă porcină africană, transmite corespondentul MEDIAFAX.

165 afișări
Imaginea articolului Zeci de mistreţi ucişi în Arad, din cauza pestei porcine africane

Zeci de mistreţi ucişi în Arad, din cauza pestei porcine africane

Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare Arad, Viorel Agud, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că în zona localităţii Sânpetru German, care aparţine de comuna Secusigiu, au fost confirmate patru focare de pestă porcină africană, dintre care două la mistreţi.

Ca măsură de combatere a răspândirii virusului, autorităţile locale au luat decizia de a împuşca toţi porcii mistreţi din zona localităţii Sânpetru German. În total, în ultimele trei zile, au fost omorâţi aproape 40 de mistreţi.

„Sunt două focare de pestă porcină africană la porci mistreţi, în zona Sânpetru German. Au fost ucişi toţi porcii mistreţi din cantoane şi din stâne. Au fost ucişi preventiv şi apoi îngropaţi în condiţiile legii. Aproximativ 40 de porci mistreţi au fost împuşcaţi şi îngropaţi. Dacă vor fi găsiţi pozitivi, vor fi ucişi şi alţi porci mistreţi", a afirmat Viorel Agud.

De asemenea, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare Arad a precizat că în zona localităţii Sânpetru German au mai fost confirmate două focare de pestă porcină africană la porci domestici.

Taguri:
mistreţ,
persă,
porc

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici