Zeci de noi cazuri de rujeolă, înregistrate în ultima săptămână. Cele mai multe în judeţul Bihor

58 de noi cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă au fost înregistrate în ultima săptămână, numărul total al bolnavilor ajungând la 15.915. Cele mai multe cazuri noi au apărut în judeţul Bihor.

383 afișări
Imaginea articolului Zeci de noi cazuri de rujeolă, înregistrate în ultima săptămână. Cele mai multe în judeţul Bihor

58 de noi cazuri de rujeolă, înregistrate în ultima săptămână. Cele mai multe în Bihor

Potrivit Institutului de Sănătate Publică, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri este 15.915, din care 61 de decese.

În perioada 18 - 22 februarie au fost înregistrate încă 58 de cazuri nou confirmate în Bucureşti şi nouă judeţe.

Cele mai multe cazuri noi, respectiv 25, au apărut în judeţul Bihor, urmând Buzăul cu 9 cazuri noi, Prahova cu 7, Bucureştiul şi Teleormanul cu câte 4, Mehedinţi şi Vrancea cu câte 3 şi Bacăul, Doljul şi Brăila cu câte un caz.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici