Zeci de noi îmbolnăviri la căminele de bătrâni din oraşul Galaţi. Procurorii au deschis un dosar penal

  • Zeci de noi infectări cu virusul COVID-19 au fost raportate în ultimele zile la cele două cămine de bătrâni din Galaţi.
  • Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au refăcut testele în cazul vârstnicilor şi al salariaţilor.
  • În paralel, procurorii au deschis un dosar penal şi încearcă să afle cine este de vină pentru apariţia focarelor.
1753 afișări
Imaginea articolului Zeci de noi îmbolnăviri la căminele de bătrâni din oraşul Galaţi. Procurorii au deschis un dosar penal

Situaţie îngrijorătoare la cele două cămine de bătrâni din Galaţi în care s-a declarat focar al virusului COVID-19. În ultimele zile, la căminul aflat în administrarea Primăriei Galaţi au fost descoperite 42 de noi cazuri de infectare cu noul virus. Asta după ce bătrânii au fost retestaţi. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică în timpul verificărilor au fost descoperite 11 noi cazuri de infectare în rândul personalului. În total sunt 28 de angajaţi ai căminului care au aflat că s-au infectat. Bătrânii, deşi sunt asimptomatici, au fost internaţi într-un spital din oraş. Statisticile arată că din totalul de 139 de rezidenţi ai căminului, 103 s-au îmbolnăvit, iar 16 au decedat. 

În judeţul Galaţi, au fost înregistrate 70 de decese din care 57 sunt rezidenţi de la cele două cămine de bătrâni. De la începutul epidemiei, la căminul privat au decedat 41 de persoane.

În paralel, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au anunţat că s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal în cadrul căruia anchetează modul în care a fost gestionată situaţia la căminul de bătrâni administrat de Primărie.

„La data de 06.05.2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi – Biroul de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, urmare mai multor articole din presa locală, potrivit cărora la nivelul Căminului de Bătrâni „Sf. Spiridon” Galaţi, mai multe persoane au fost infectate cu COVID-19, unele dintre acestea decedând, existând date că nu s-ar fi luat toate măsurile legale pentru prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase”; au anunţat luni, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Procurorii fac verificări şi la căminul privat de bătrâni în care a apărut primul focar din Galaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici