Zeci de oameni ai străzii au fost ridicaţi de poliţiştii locali din zona Gării de Nord

Zeci de oameni ai străzii au fost ridicaţi de poliţiştii locali ai sectorului 1, joi dimineaţă, din zona Gării de Nord, urmând ca recidiviştii în cerşetorie şi vagabondaj să facă muncă în folosul comunităţii, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

165 afișări
Imaginea articolului Zeci de oameni ai străzii au fost ridicaţi de poliţiştii locali din zona Gării de Nord

Zeci de oameni ai străzii au fost ridicaţi de poliţiştii locali din zona Gării de Nord (Imagine: Bogdan Baraghin/Arhiva Mediafax foto)

"Persoanele legitimate şi cele suspecte au fost duse la sediul Serviciului 1 Ordine şi Linişte Publică. În cazul celor care au mai fost amendaţi, se vor începe demersurile pentru trimiterea în judecată, iar cei care vor fi condamnaţi vor avea varianta de a presta ore de muncă în folosul comunităţii", au mai spus sursele citate.

Oamenii străzii locuiau în canale sau în adăposturi improvizate în Parcul Gării de Nord şi în faţa Policlinicii CFR. După ridicarea celor se adăposteau în reţeaua de canalizare din zonă, reprezentanţii Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) au sigilat gurile de canal.

În cazul minorilor lipsiţi de supravegherea părinţilor, a fost demarată procedura în vederea instituţionalizării lor în centrele de plasament aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1, precizează Primăria Sectorului 1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici