Zeci de persoane au fost evacuate din cauza unui incendiu care a făcut scrum podul unei clădiri vechi din centrul Brăilei

37 de persoane care locuiesc într-un imobil al Primăriei Brăila din centrul oraşului vor petrece noaptea la rude sau la Adăpostul de Noapte al municipalităţii din cauza unui incendiu în urma căruia a ars podul clădirii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

188 afișări
Imaginea articolului Zeci de persoane au fost evacuate din cauza unui incendiu care a făcut scrum podul unei clădiri vechi din centrul Brăilei

Zeci de persoane au fost evacuate din cauza unui incendiu care a făcut scrum podul unei clădiri vechi din centrul Brăilei

Focul a fost stins de pompieri, dar clădirea este plină de fum şi de apă, astfel încât autorităţile au decis să-i evacueze pe locatari.

12 familii sunt nevoite să petreacă noaptea la rude sau în adăpostul Primăriei după ce podul clădirii în care locuiesc cu chirie a luat foc. În total, 37 de persoane, au fost nevoite să plece de acasă, deşi pompierii au reuşit să stingă incendiul.

Intervenţia a ţinut aproximativ patru ore, dar pompierii au reuşit să oprească focul înainte să se extindă la apartamente şi la clădirile din jur. La faţa locului au intrervenit cinci autospeciale ale pompierilor brăileni, o autoscara şi o ambulanţă.

„Nu este o clădire monument istoric, focul a fost în pod. Pompierii au reuşit să-l stingă, dar intervenţia a fost dificilă. S-a intervenit cu autoscara şi cu mai multe autospeciale cu apă şi spumă, iar chiriaşii au fost evacuaţi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian.

Un echipaj de pompieri a rămas peste noapte la faţa locului pentru a supraveghea podul. Valoarea pagubelor şi cauza probabilă a incendiului vor fi stabilite miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici