Zeci de turişti, evacuaţi de jandarmi, după ce au rămas fără caldură şi curent în cabane, în Vâlcea

Jandarmii din Vâlcea au evacuat 36 de turişti, dintre care 4 minori, din zona vârfului Roman, după ce aceştia au rămas fără căldură şi curent la cabane, ca urmare a fenomenelor meteorologice.

577 afișări
Imaginea articolului Zeci de turişti, evacuaţi de jandarmi, după ce au rămas fără caldură şi curent în cabane, în Vâlcea

Zeci de turişti, evacuaţi de jandarmi, după ce au rămas fără caldură şi curent în cabane, în Vâlcea

Potrivit Jandarmeriei Vâlcea, jandarmii şi poliţiştii din Horezu au intervenit pentru evacuarea unor turişti din zona vârfului Roman.

„Ninsoarea viscolită de ieri (duminică-n.r.), temperaturile foarte scăzute, ceaţa şi stratul de zăpadă consistent au blocat şi au lăsat fără caldură, respectiv curent în 2 cabane, 36 de persoane, dintre care 32 adulţi şi 4 minori în zona vârfului Roman”, a anunţat IJJ Vâlcea.

Turiştii au fost găsiţi de jandarmi şi poliţişti în stare bună, aceştia nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

După ce au ajutat la deblocarea maşinilor din zăpadă, jandarmii şi poliţiştii au condus turiştii în siguranţă până în oraşul Horezu.

Jandarmii îi sfătuiesc pe turiştii care vor să işi petreacă timpul liber la munte să se intereseze asupra condiţiilor meteo, asupra traseului şi să plece echipaţi adecvat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici