Video Ziua Bucureştiului, sărbătorită printr-o Noapte Albă

Autorităţile municipale au început pregătirile pentru Ziua Bucureştiului, în acest an fiind programată o nouă Noapte Albă, precum şi o serie de evenimente culturale şi de divertisment care să atragă cât mai mulţi bucureşteni, a declarat, vineri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

550 afișări

Potrivit edilului şef al Capitalei, evenimentele dedicate Zilei Bucureştiului se vor desfăşura pe 20 şi 21 septembrie. "Dorim ca acest eveniment să fie de excepţie şi un moment de concordie pentru toţi cei care muncesc, trăiesc şi locuiesc în Bucureşti, şi va fi organizat în aşa fel încât toate păturile sociale să găsească un element de apropiere de comunitate. Doresc participarea activă a tuturor bucureştenilor", a precizat Sorin Oprescu.

Primarul general promite că în cele două zile de sărbătoare vor fi evenimente culturale şi de divertisment pentru toate gusturile.

"Încercăm să reamintim de ce Bucureştiul era numit "Micul Paris". Dorim ca în cadrul acestei manifestări să reedităm Noaptea Albă a Bucureştiului. Am vrea ca toate muzeele şi instituţiile de cultură să fie deschise 24 de ore din 24", a mai spus Oprescu.

Serbările de anul trecut s-au încheiat cu Noaptea Albă a Bucureştiului, fiind pentru prima dată când Primăria Capitalei a organizat un astfel de eveniment, care se mai desfăşoară în alte cinci capitale europene - Roma, Paris, Bruxelles, Riga şi Madrid.

Prima atestare documentară a Bucureştiului datează din 20 septembrie 1459.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici