Ziua Eroilor, sărbătorită joi în toată ţara: Ceremonii militare şi religioase, depuneri de coroane de flori

Ministerul Apărării Naţionale organizează joi, în contextul Centenarului Primul Război Mondial şi al declarării anului 2017 ca “Anul Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz - 100", acţiuni comemorative dedicate eroilor care au căzut în luptă sau în prizonierat în timpul acestei conflagraţii.

1428 afişări
Imaginea articolului Ziua Eroilor, sărbătorită joi în toată ţara: Ceremonii militare şi religioase, depuneri de coroane de flori

Ziua Eroilor, sărbătorită joi în toată ţara (Imagine: ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO0

Astfel, în Bucureşti, la ora 10.00, la Cimitirul Israelit „Filantropia“ va fi organizată o ceremonie de depuneri de coroane de flori; la 10.30, la Cimitirul de onoare românesc Ghencea Militar se va desfăşura ceremonia militară intitulată “Rostirea solemnă a numelor eroilor români căzuţi în Primul Război Mondial”;la ora 12.00 au loc ceremonii de depuneri de coroane de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut (din Parcul Carol I), la Monumentul eroilor militari căzuţi în misiune în teatre de operaţii şi pe teritoriul României (Parcul Tineretului), la Monumentul Eroilor Patriei (Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”), la Cimitirul de onoare românesc Ghencea Militar şi la Cimitirul Eroilor Revoluţiei.

Ceremonii militare şi religioase vor avea loc în majoritatea garnizoanelor din ţară. De asemenea, depuneri de coroane şi jerbe de flori se vor desfăşura la cimitirele şi monumentele/operele comemorative dedicate ostaşilor români din Austria, Cehia, Slovacia, Germania, Olanda, Federaţia Rusă, Republica Moldova, Bulgaria, Franţa şi Ungaria.

În toate lăcaşele de cult se vor trage clopotele la ora 12.00, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se va păstra un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii patriei.

"O amplă ceremonie militară de “Rostire solemnă a numelor eroilor români căzuţi în Primul Război Mondial” va avea loc, începând cu ora 17.45, la Memorialul Eroilor Neamului şi la Mormântul Ostaşului Necunoscut (ambele din Parcul Carol I). Personalităţi militare, ale vieţii culturale, politice şi sociale, veterani de război, militari răniţi în teatrele de operaţii, copii ai eroilor căzuţi în teatrele de operaţii, urmaşi ai eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, cetăţeni şi elevi vor da citire, succesiv, unor liste ce cuprind nume de eroi", transmite Ministerul Apărării Naţionale.

Peste 330.000 de militari români şi-au pierdut viaţa în urma Primului Război Mondial, iar aproximativ 76.000 au rămas invalizi. Acestora li se adaugă victimele din rândul populaţiei civile, răpuse de boli, foamete sau executate de trupele de ocupaţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici