Ziua Imnului Naţional al României, marcată printr-o ceremonie în Piaţa Tricolorului

Aproximativ 100 de militari aparţinând mai multor arme, jandarmi şi angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi câteva zeci de veterani de război, dar şi spectatori au asistat, joi, la ceremonia de sărbătorire a Zilei Imnului Naţional al României.

97 afișări
Imaginea articolului Ziua Imnului Naţional al României, marcată printr-o ceremonie în Piaţa Tricolorului

Ziua Imnului Naţional al României, marcată printr-o ceremonie în Piaţa Tricolorului (Imagine: Andreea Alexandru/Arhiva Mediafax Foto)

Ceremonia, la care a luat parte prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, desfăşurată în Piaţa Tricolorul, a fost organizată de instituţia prefectului Municipiului Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Apărării Naţionale şi comandamentul garnizoanei Municipiului Bucureşti.

În intervenţia sa, prefectul Bucureştiului, Mihai Atănăsoaei, a afirmat că este o onoare pentru orice român şi mai ales pentru cei care deţin funcţii să intoneze imnul. El a arătat că Imnul Naţional a însufleţit dorinţa de luptă şi libertate a românilor în anul 1848 şi le-a stat pe buze în timpul Revoluţiei din 1989.

Potrivit prefectului, imnul transmite un mesaj social şi naţional şi nu înseamnă doar chemare la luptă, ci şi un apel către înţelepciune, muncă şi patriotism.

Mesajul ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a fost prezentat de către secretarul de stat Viorel Oancea.

Preotul garnizoanei Bucureşti, Lucian Niculescu, a oficiat o "rugă şi închinare" pentru români.

În faţa celor prezenţi a fost susţinut un program artistic de către muzicile reunite ale Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" şi Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, de către solişti ai Ansamblului Artistic al Armatei şi ai Ansamblului Artistic "Ciocârlia" al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

În încheierea ceremoniei,a fost intonat Imnul Naţional al României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici