Ziua Internaţională a Salutului. Cum s-a schimbat salutul în timpul pandemiei?

  • În trecut, oamenii strângeau mâna să se asigure că nu au arme cu care să se atace
  • În pandemie, oamenii au găsit diferite moduri ca să se salute, dar să se protejeze
  • Putem să folosim privirea şi zâmbetul ca să înlocuim orice salut
901 afișări
Imaginea articolului Ziua Internaţională a Salutului. Cum s-a schimbat salutul în timpul pandemiei?

Ziua Internaţională a Salutului. Cum s-a schimbat salutul în timpul pandemiei?

Astăzi este Ziua Internaţională a salutului. Strânsul mâinii este obiceiul care se practică cel mai des când doi oameni se întâlnesc. 

Alin Comşa, expert în comunicare îţi spune cum a pornit acest obicei. „Acesta este gestul acreditat în toate societăţile şi în toate momentele istorice ca fiind ’Îmi pare bine să te cunosc. Pace! Suntem prieteni’. De ce? Pentru că în momentul în care doi oameni dau mâna, îşi atestă unul altuia că nu au nimic în mână cu care să se atace. De aceea nu este elegant să dai mâna cu mănuşă. Pentru că ai putea să ai ceva pe mănuşă sau sub mănuşă”, explică acesta.

Din cauza pandemiei de Covid-19 însă, strânsul mâinii, sărutul pe obraz sau îmbrăţişările, nu prea mai sunt întâlnite. 

Ba chiar te-ai putea trezi într-o situaţie jenantă, dacă eşti refuzat. 

Ca să evite astfel de momente jenante, oamenii au găsit tot felul moduri „safe” în care se salută. 

Alin îţi spune totuşi că acesta este noul nostru „normal” şi că nu ar trebui să ne simţim jenaţi. „În momentul în care înţelegi cu adevărat că este nevoie să te păzeşti, dar îţi doreşti în continuare să comunici cu cel din faţa ta, vei depăşi mai uşor aceste piedici, aceste mici piedici”.

Alin e de părere că ne-au mai rămas două gesturi importante în ceea ce priveşte salutul: Privirea şi zâmbetul care se vede, chiar dacă purtăm mască.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici