Ziua Mondială a Refugiatului, sărbătorită cu fotografie, expoziţii de pictură şi activităţi sportive

Ziua Mondială a Refugiatului va fi marcată, duminică, în România, prin expoziţii de fotografie şi pictură ale copiilor refugiaţi, vizite la Gradina Botanică, picnicuri, momente artistice şi activităţi sportive, informează, vineri, Oficiul Român pentru Imigrări (ORI).

105 afișări
Imaginea articolului Ziua Mondială a Refugiatului, sărbătorită cu fotografie, expoziţii de pictură şi activităţi sportive

Ziua Mondială a Refugiatului, sărbătorită cu fotografie, expoziţii de pictură şi activităţi sportive (Imagine: Liana Iovu/Mediafax Foto)

Ziua Mondială a Refugiatului a început să fie sărbătorită în fiecare an pe 20 iunie odată cu adoptarea de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a Rezoluţiei 55/76, în cadrul celei de-a 81-a sesiuni, din 4 decembrie 2000.

Ziua Mondială a Refugiatului are ca temă în 2010 cuvântul "Acasă", în semn de recunoaştere faţă de situaţia dificilă în care se află cele peste 40 de milioane de oameni "dezrădăcinaţi" din întreaga lume.

Pentru a marca acest eveniment, ORI, în colaborare cu partenerii săi, vor organiza expoziţii de fotografie şi pictură ale copiilor refugiaţi, vizite la Gradina Botanică, picnicuri, momente artistice şi activităţi sportive.

În Bucureşti va avea loc un spectacol-lectură cu titlul "Lungul drum al nopţii către zi", alcătuit de monologuri ce vorbesc despre vieţile tinerilor refugiaţi în România, despre experienţa persecuţiei şi a torturii, precum şi despre problemele lor actuale.

La Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Timişoara va fi organizată o expoziţie de fotografie şi pictură realizate de copiii refugiaţi şi vor fi prezentate diferite momente artistice susţinute de copiii refugiaţi din Centru şi de la şcoala arabă din municipiu.

Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Galaţi organizează pentru solicitanţii şi beneficiarii unei forme de protecţie cazaţi în centru activităţi precum o vizită la Gradina Botanică, picnic în incinta centrului, expoziţie de pictură şi activităţi sportive.

Beneficiarii din Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Maramureş vor merge într-o drumeţie la pădurea Văleni, împreună cu 20 de elevi de la Grupul Şcolar "Ioan Buteanu" din localitatea Şomcuta Mare, iar cei din Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil - Rădăuţi vor pleca într-o excursie pe traseul Rădăuţi - Cacica - Suceviţa şi retur.

În 2009, numărul cererilor de azil a fost de 995, fiind înregistrată o scădere uşoară faţă de anul anterior. În total, 94 de persoane au primit, anul trecut, o formă de protecţie - statut de refugiat sau de protecţie subsidiară, principalele ţări de azil fiind Republica Moldova, Pakistan, Irak, Turcia şi Afganistan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici