ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI: Drapelul naţional, arborat de jandarmi montani şi un salvamontist în Parângul Mare - GALERIE FOTO

O echipă formată din trei jandarmi montani şi un salvamontist a arborat drapelul României pe cel mai înalt vârf din ţară accesibil în luna decembrie, Parângul Mare (2.519 metri), distanţa până la vârf fiind parcursă în patru ore, pe jos, pe viscol, la temperaturi sub limita îngheţului.

788 afișări
Imaginea articolului ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI: Drapelul naţional, arborat de jandarmi montani şi un salvamontist în Parângul Mare - GALERIE FOTO

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI: Drapelul naţional, arborat de jandarmi montani şi un salvamontist în Parângul Mare

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, locotenentul Nicolae Răducu, jandarmii montani din cadrul postului Parâng, însoţiţi de un salvamontist, au ridicat drapelul naţional pe cea mai înaltă culme din ţară accesibilă în luna decembrie, vârful Parângul Mare (2.519 metri) din judeţul Hunedoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Deşi jandarmii montani şi salvamontiştii ne-au obişnuit să înfrunte muntele şi vremea rea pentru a salva vieţile celor aflaţi în dificultate, cu ocazia Zilei Naţionale au fost din nou pe munte pentru un scop la fel de nobil. De această dată, au urcat pe vârful Parângul Mare pentru ca, de Ziua Naţională, drapelul tricolor să fluture la înălţime. Traseul străbătut de cei trei jandarmi montani şi de un salvamontist s-a desfăşurat pe o vreme deloc prietenoasă, cu viscol, ceaţă şi temperatură cu mult sub 0° C", a declarat locotenentul Răducu.

"Efectul de frig a fost amplificat de vântul care sufla cu putere. În data de 30 noiembrie, în jurul orei 08.00, jandarmii montani şi salvamontistul au pornit din staţiunea Parâng către vârful Parângul Mare, purtând cu ei drapelul naţional. După patru ore, au atins cota 2.519 şi au fixat hampa drapelului de borna care marchează vârful montan. Traseul de întoarcere a fost la fel de dificil", a adăugat Nicolae Răducu.

Vârful Parângul Mare este cel mai înalt din ţară după vârfurile montane din Munţii Făgăraş. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici