Ziua porţilor deschise la muzee pentru elevi şi studenţi, în prima sâmbătă a fiecărei luni

Senatorii au decis, luni, ca prima sâmbătă a fiecărei luni să fie declarată zi a porţilor deschise pentru elevi şi studenţi la muzee, case memoriale, colecţii publice şi instituţii de cultură de drept public.

287 afișări
Imaginea articolului Ziua porţilor deschise la muzee pentru elevi şi studenţi, în prima sâmbătă a fiecărei luni

Ziua porţilor deschise la muzee pentru elevi şi studenţi, în prima sâmbătă a fiecărei luni (Imagine: Cosmin Andrei/Mediafax Foto)

Propunerea legislativă privind instituirea Zilei porţilor deschise la muzee, case memoriale şi colecţii publice a primit raport favorabil, cu amendamente, din partea Comisieie pentru cultură.

Semnatarii acestui proiect de act normativ sunt deputaţii PSD Gheorghe Ciocan, Mircea Duşa, Vasile Gliga, Florin Iordache, Adrian Năstase, Victor Socaciu şi Aurelia Vasile.

Iniţiativa, dezbătută de Senat în calitate de primă Cameră sesizată, a întrunit 94 de voturi "pentru", 1 vot "împotrivă" şi trei "abţineri".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici