15 sportivi români vor participa la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria

România va fi reprezentată de 15 sportivi cu dizabilităţi intelectuale la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria, cel mai mare eveniment sportiv umanitar la nivel mondial din 2017, competiţie care va avea loc în perioada 14-25 martie, la Graz, Schladming şi Ramsau.

321 afișări
Imaginea articolului 15 sportivi români vor participa la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria

15 sportivi români vor participa la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria (Imagine: Silviu Matei/ Arhiva Mediafax Foto)

O parte a delegaţiei de sportivi a fost primită, joi seara, de ambasadorul Austriei la Bucureşti, Gerhard Reiweger, în cadrul unei recepţii găzduite la reşedinţa sa. "Am aflat cu plăcere că sportivii cu dizabilităţi intelectuale de la Special Olympics vor concura din partea României la patru probe în cadrul Jocurilor Mondiale de Iarnă care vor avea loc în ţara mea, chiar în regiunea Schladming din care provin eu", a declarat ambasadorul Gerhard Reiweger.

"Este o onoare pentru mine să îi cunosc pe cei care vor reprezenta România la cel mai mare eveniment sportiv umanitar din lume. Eu şi echipa mea le ţinem pumnii de aici, din România", a adăugat ambasadorul Austriei la Bucureşti.

Sportivii români provin din mai multe oraşe ale ţării, precum Bucureşti, Arad, Braşov, Reşiţa, Alba-Iulia, Baia-Mare, Târgovişte şi Timişoara, şi vor concura la patru sporturi: schi alpin, schi fond, patinaj artistic şi snowshoeing.

"Sportivii români participă pentru a patra oară la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics, în condiţiile în care sporturile de iarnă nu sunt neapărat punctul forte al ţării noastre. Totuşi, ele sunt foarte importante pentru sportivii cu dizabilităţi intelectuale, întrucât îi ajută să îşi exerseze concentrarea, să îşi coordoneze mişcările, să planifice momentele de frânare etc. Mai mult, prin deplasarea la competiţii în străinătate fără a fi însoţiţi de familie, sportivii noştri fac un mare pas spre creşterea independenţei şi a încrederii în abilităţile lor, conferind, prin aceasta, încredere şi familiilor, lucru de care au nevoie în fiecare zi", a declarat directorul Special Olympics România, Cristian Ispas.

La Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria sunt aşteptaţi peste 3.000 de sportivi din 110 ţări, 1.000 de antrenori şi 3.000 de voluntari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici